Blog

Kurban Bağışı

Kurban Bağışı

Genel Kurban Bağış sayfası

Adak kurbanı kesmek, Müslümanların yerine getirdikleri ibadetlerden biridir. Bu ibadet, farz veya sünnet olmasa da pek çok kişi tarafından yapılır. Adak kurbanı keserek, Allah’ın rızasını kazanmak ve fakirleri mutlu etmek mümkündür.

Adak kurbanı kesmek, Allah’a bir şey söz vermek ve o sözü yerine getirmek anlamına gelir. Bu söz, bir dileğin gerçekleşmesi, bir hastalığın iyileşmesi, bir belanın def olması gibi sebeplerle verilebilir. Adak kurbanı kesen kişi, Allah’ın kendisine verdiği nimetlere şükretmiş ve Allah’ın emirlerine itaat etmiş olur.

Adak kesmek isteyenler, kendileri kurban alıp kesebilirler. Ancak bunun yerine, adak bağışı yapan kuruluşlardan da yararlanabilirler. adakkurbani.com.tr bu alanda hizmet veren bir kuruluştur. Kuruluşumuz, online olarak kurban bağışı yapmanızı sağlar.

Kuruluşumuz sizden aldığı vekaletle, kurbanınızı İslami kurallara uygun olarak hijyenik bir ortamda keser. Daha sonra kurban etini parçalar halinde ayırır ve ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırır. Adak Kurbanı, kurban bağışı yaparak hem adaklarınızı yerine getirmenizi hem de hayır işlemenizi sağlar.

Adak Kurbanı, Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında da faaliyet gösterir. Adak Kurbanı, Afrika, Asya ve Avrupa’da bulunan farklı ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştırır. Adak Kurbanı, kurban bağışı yaparken sizden hangi ülkeye kurban bağışı yapmak istediğinizi de sorar. Böylece, kurban etinizin nereye gideceğini de seçebilirsiniz.

Kuruluşumuz aracılığı ile adak kurbanı bağışı yapmak isterseniz, kuruluşun web sitesi olan www.adakkurbani.com.tr adresini ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. Web sitesinde, adak kurbanı bağışı yapmak için gerekli bilgileri ve adımları bulabilirsiniz. Ayrıca, Kuruluşumuzun yaptığı diğer çalışmaları da görebilirsiniz.

Sizlerin adak kurbanı ibadetlerinizi kolaylaştırmak ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için çalışmaktayız. Sizin de desteğinizle daha çok insana ulaşmayı ve daha çok hayır yapmayı hedefliyoruz.

Adak Kurban Ne Zaman Kesilir?

Adak kurbanı; Allah’a bir dilek için söz verip, dileğin gerçekleştiği zaman kestirdiğimiz kurbandır. Bu kurban, farz veya sünnet değildir, ancak yapmak isteyenler yapabilir. Adak kurbanı keserek, Allah’a teşekkür etmek ve fakirlere destek olmak demektir.

Adak kurbanı kesmek için belli bir zaman belirlememiz gerekmez. Yılın herhangi bir zamanında adak kurbanımızı kestirebiliriz. Bu, adağımızın şarta bağlı olmadığı durumlarda geçerlidir.

Adak kurbanımızı belli bir süre veya şartla kesmeyi taahhüt ettiysek, o zaman belirlediğimiz zaman veya şart geldiğinde kurbanımızı kesmemiz gerekir. Mesela bir kişi Kurban Bayramı’nda adak kurbanını kesmeyi söylemişse, bayram bitmeden kurbanını kesmesi lazımdır."

Sizin adak kurbanı ibadetinizi kolaylaştırmak ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için çalışan bir kuruluşuz. Biz, online olarak kurban bağışı yapmanızı sağlıyoruz.

Adak Kurbanı Kuruluşu olarak sizden vekalet alarak, kurbanınızı İslami usullere uygun olarak temiz bir ortamda kesiyoruz. Sonra da kurban etini parçalayarak, belirlediğimiz muhtaç kişilere dağıtıyoruz. Biz, kurban bağışı yaparak hem adaklarınızı yerine getirmenizi hem de hayır yapmanızı sağlıyoruz.

Biz, Türkiye’de ve yurt dışında faaliyet gösteriyoruz. Biz, Afrika, Asya ve Avrupa’da bulunan farklı ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştırıyoruz. Biz, kurban bağışı yaparken sizden hangi ülkeye kurban bağışı yapmak istediğinizi de soruyoruz. Böylece, kurban etinizin nereye gideceğini de seçebiliyorsunuz.

Adak Kurbanı Şartları

Adak kurbanı, Allah rızası için kesilen ve eti ihtiyaç sahiplerine dağıtılan bir ibadettir. Adak Kurbanı işletmesi olarak, sizin adınıza adak kurbanı kesiyor ve bu kurbanların etlerini dünyanın dört bir yanındaki muhtaç insanlara ulaştırıyoruz. Böylece hem adağınızı yerine getirmiş oluyor hem de Allah’ın rahmetine nail oluyorsunuz.

Adak kurbanı kesmenin bazı şartları vardır. Bu şartlar hem adağı kesen kişiye hem de kesilecek hayvana ilişkindir. Bu şartları bilmek ve uymak, adağınızın kabul olması için önemlidir. Bu şartlar şunlardır:

  • Adak kurbanı kesmek isteyen kişi, dileğinin olması halinde kurban keseceğine dair söz vermelidir. Bu sözü verirken niyet etmelidir.
  • Adak kurbanı kesen kişi, İslam dinine mensup olmalıdır. Ayrıca ruh sağlığı normal ve ergenlik çağına erişmiş olmalıdır.
  • Adak kurbanı olarak kesilecek hayvan, kurbanlık hayvan olmalıdır. İslami usullere göre kesilmelidir.
  • Adak kurbanı, bir insanın veya bir eşyanın adına kesilemez. Adak kurbanı, sadece Allah’a şükür için kesilir.
  • Adak kurbanı kesmeyi söz veren kişi, bu sözünü yerine getirmelidir. Adak kurbanı yerine para vermek doğru değildir.
  • Adak kurbanı olarak kesilecek şey, dinimizde farz veya vacip olan bir ibadet olmalıdır. Mesela, kurban kesmek, namaz kılmak, oruç tutmak, sadaka vermek gibi ibadetleri adak olarak adayabilirsiniz. Fakat mevlit okutmak veya hasta ziyareti yapmak gibi ibadetler adak olmaz.
  • Adak kurbanı, haram veya günah olan bir şey için adanmaz.
  • Kümes hayvanları, adak kurbanı olarak kesilemez ve kabul edilmez.
  • Adak kurbanı kesen kişi, kurbanın etinden yiyemez. Aynı şekilde, bu kişinin eşi, anne-babası, nine-dedesi de kurbanın etinden yiyemez.
  • Başkasının malı adına adak kurbanı adanmaz. Kişi, elinde olmayan malı adarsa, elinde olan kadarı geçerli olur.
  • Adak kurbanı kesen kişinin, maddi durumu kurban kesmeye elverişli olmalıdır.
  • Adak kurbanı olarak adanan şey, kişinin zaten yapması gereken farz veya vacip bir ibadet olmamalıdır."
Son Blog Yazıları